Grote inzamelactie vrijetijdsmateriaal in Duffel

Samen met Opnieuw & Co lanceerde het gemeentebestuur een inzamelactie van vrijetijdsmateriaal. Op tien verschillende locaties in de gemeente, waaronder de gemeentelijke basisscholen, bib en het gemeentehuis, kan je materiaal wegschenken.

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 september wordt al het ingezamelde materiaal verkocht tegen betaalbare prijzen. "We merken dat nog steeds niet alle kinderen in onze gemeente de stap naar een sportclub hebben gezet. Goed vrijetijdsmateriaal en degelijke sportkledij zijn soms duur en die kosten wegen door op het gezinsbudget. Met deze inzamelactie willen we de drempel verlagen, zodat elk kind met het juiste materiaal zijn hobby kan beoefenen", zegt schepen van Gelijke Kansen An Verlinden (sp.a).

Badmintonclub Duffel en AC Duffel zijn mee op de kar gesprongen, net als de Duffelse scholen. Gisteren doneerden leerlingen van 't Kofschip ballen, badmintonraketten en rugzakjes. "De kinderen hebben er soms wel een beetje moeite mee, maar ze beseffen wel dat ze hiermee iemand anders gelukkig kunnen maken. Op het einde van dit schooljaar gaan we kijken of er nog verloren voorwerpen zijn die we aan deze actie kunnen schenken", zegt directrice Heidi Dils. (AVH)
 

Bron: http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-duffel/kinderen-t-kofschip-schenken-s...

Kinderen 't Kofschip schenken sportmateriaal weg

Grote inzamelactie vrijetijdsmateriaal in Duffel

Het verhaal van

Hasanain Kanaan

Opnieuw & Co gaf mij mijn eerste werkervaring in België. Via OCMW Antwerpen kwam ik er terecht als Artikel 60’er.

Lees meer

Hasanain Kanaan

Nijlen wint ‘de Gewichtigste gemeente’

De gemeente Nijlen zamelde gedurende de Europese Week van de Afvalvermindering de meeste herbruikbare goederen in.

lees meer

Maak een prachtige feesttafel

Inspiratie nodig voor het inrichten van je feesttafel?

lees meer