DoeDoe upcycling workshops

Doedoe organiseert upcycling workshops voor kinderen en volwassenen in onze winkels.
Je kan je hier inschrijven.

  • ouder en kind pennenzak en mandjes van fietsbanden maken: 21 aug 10:30-12u winkel MORTSEL (Borsbeeksebinnenweg) en 14u-15:30 winkel NIJLEN
  • planthanger uit bannerstof: 11 sep 14u-16u winkel DUFFEL
  • planthanger uit hout: 15 sep 19:30-21:30 Atelier Doedoe Mortsel
  • clipboard houtbranden: 9 okt 14u-16u winkel NIJLEN en 17 nov 19:30-21:30 Atelier Doedoe Mortsel
  • boeklamp maken: 20 okt 19u-22u Atelier Doedoe Mortsel en 11 dec 14u-17u winkel MORTSEL (Borsbeeksebinnenweg)
  • handtas uit bannerstof maken: 13 nov 14u-16u winkel DUFFEL en 15 dec 19:30-21:30 Atelier Doedoe Mortsel

Wat is atelier DoeDoe?

DoeDoe – Circulair atelier wil iets DOEn tegen de wegwerpeconomie en mensen activeren om mee te DOEn. Ze maken nieuwe spullen van gerecycleerd materiaal zoals DoeDozen, plantenhangers, vlaggetjes en nog zoveel meer!

DoeDoe geeft ook workhops en is daarnaast een werkplaats voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Nieuwkomers, jongeren die het moeilijk hebben op school of mensen met psychische moeilijkheden krijgen de kans hun creativiteit te ontdekken en nieuwe voorwerpen te maken. Onder goede begeleiding probeert DoeDoe hen klaar te stomen om in de mate van het mogelijke opnieuw deel te nemen aan het normaal economisch circuit. DoeDoe staat voor unieke, lokale en handgemaakte producten.

Gitte Keymeulen is de drijvende kracht achter DoeDoe. "Ik ben opgegroeid in Duffel en ga al naar Opnieuw & Co vanaf de winkel daar open is, ik kwam er altijd graag. Op een gegeven moment wou ik eens een origineel cadeautje maken voor iemand. Op Pinterest zag ik dat je echt veel zelf kan doen, de basismaterialen om aan de slag te gaan vond ik bij Opnieuw & Co. Ik vond het echt leuk en ben decoratie en spullen beginnen maken die je thuis kan gebruiken zoals lampen, kistjes, vazen, schalen, bokalen met een leuk deksel of poefs. Het is zo gegroeid dat ik deze spullen nu kan verkopen in de winkels van Opnieuw & Co en daarnaast workshops kan geven."