Vier weken lang upcycling workshops bij Opnieuw & Co Mortsel!

Heb je zin om nieuwe creaties te maken van oude spullen? Goed nieuws, op het einde van dit jaar geeft Gitte Keymeulen van Circulair Atelier DoeDoe enkele workshops bij Opnieuw & Co. Vier zaterdagen kan je je laten inspireren en je handen uit de mouwen komen steken. Ideaal om je huis te decoreren of om zelf een origineel cadeau voor iemand te maken!

Wanneer?

  • Zaterdag 30 november (boeklamp) - VOLZET
  • Zaterdag 7 december (plantenhanger)
  • Zaterdag 14 december (macrame met T-shirtstof)
  • Zaterdag 21 december (boeklamp)

Foto's van wat je leert maken? Scrol verder of bekijk het inschrijvingsformulier!

Telkens van 14 tot 17u.

Waar? Opnieuw & Co Mortsel, Borsbeeksebinnenweg 51, 2640 Mortsel

Inschrijven kan via dit formulier 

Vragen? info@opnieuwenco.be

Elke workshop kost €20

Wat is atelier DoeDoe?

DoeDoe – Circulair atelier wil iets DOEn tegen de wegwerpeconomie en mensen activeren om mee te DOEn. Ze maken nieuwe spullen van gerecycleerd materiaal zoals lampen, plantenhangers, kastjes, poefs en nog zoveel meer! Op 23 november, tijdens Opnieuw & Co Wintert gaat er een DoeDoe Pop-up shop open bij Opnieuw & Co Mortsel. Tot het einde van het jaar zal je er terecht kunnen.

DoeDoe geeft ook workhops en is daarnaast een werkplaats voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Nieuwkomers, jongeren die het moeilijk hebben op school of mensen met psychische moeilijkheden krijgen de kans hun creativiteit te ontdekken en nieuwe voorwerpen te maken. Onder goede begeleiding probeert DoeDoe hen klaar te stomen om in de mate van het mogelijke opnieuw deel te nemen aan het normaal economisch circuit. DoeDoe staat voor unieke, lokale en handgemaakte producten.

Gitte Keymeulen is de drijvende kracht achter DoeDoe. "Ik ben opgegroeid in Duffel en ga al naar Opnieuw & Co vanaf de winkel daar open is, ik kwam er altijd graag. Op een gegeven moment wou ik eens een origineel cadeautje maken voor iemand. Op Pinterest zag ik dat je echt veel zelf kan doen, de basismaterialen om aan de slag te gaan vond ik bij Opnieuw & Co. Ik vond het echt leuk en ben decoratie en spullen beginnen maken die je thuis kan gebruiken zoals lampen, kistjes, vazen, schalen, bokalen met een leuk deksel of poefs. Het is zo gegroeid dat ik deze spullen nu kan verkopen tijdens de pop-up shop bij Opnieuw & Co Mortsel vanaf 23 november en daarnaast workshops kan geven."