1 jaar de Kilomeet in Mortsel

Groot feest op 2 augustus 2017

Eén jaar geleden opende De Kilomeet op de Vredebaan 77 in Mortsel zijn deuren. Bij De Kilomeet kan je terecht voor tweedehands goederen per kilo en per meter.

Alles wat na 4 weken niet verkocht raakt in de vijf Kringwinkels van Opnieuw & Co, krijgt hier nog een laatste kans aan een spotprijs.

Directeur Koen Goemans: “De Kilomeet is een belevenis. Mensen vinden het echt leuk om op ‘jacht’ te gaan. In onze andere vijf Kringwinkels steken we veel tijd en moeite in het presenteren van onze goederen. Een bord met een kras of een trui met een knoopje af, dat vind je er niet. Toch raken sommige dingen niet verkocht, ook al is er niets mis mee. Weggooien is jammer, vandaar het idee om een Kilomeet te openen. Alles staat hier in bakken en dozen, zoals in ons magazijn. Wij waren de vierde Kilomeet in Vlaanderen. Er zijn ondertussen Kilomeetwinkels in Mortsel, Deurne, Diest, Heist op den Berg en Aalst. Ze lopen als een trein.”

Ook creatievelingen komen hier aan hun trekken. Wij krijgen geregeld vragen voor hobby- of werkmateriaal. Dit en zoveel meer vind je bij De Kilomeet aan spotprijzen. Speelgoed, boeken, lp’s en multimedia koop je aan €0,50/kg; huisraad, brocante en vrijetijdsartikelen aan €1/kg en kleding, textiel en accessoires aan €2/kg. Meubelen koop je per meter.

In het voorbije jaar heeft de Kilomeet 7985 klanten mogen verwelkomen, die op hun beurt in totaal wel liefst 86 115 kg goederen een tweede huis hebben gegeven.
Dit alles is mogelijk dankzij een fantastische ploeg van zeven mensen. Opnieuw zetten we in op sociale tewerkstelling en bieden we mensen, met een te grote afstand tot de reguliere arbeidsmarkt, kansen op werk. Ook onze ecologische doelstelling “weggooien is jammer” wordt zo verder uitgewerkt.

Om één jaar De Kilomeet te vieren worden alle bezoekers op woensdag 2 augustus getrakteerd op een overheerlijk ontbijtbuffet met koffie, thee of fruitsap én bij aankoop van spulletjes de eerste kg gratis. De winkel is open van 9 tot 13 uur.

Er is een ruime parking voorzien en De Kilomeet is vlot met de tram bereikbaar.

De Kilomeet

Vredebaan 77 – 2640 Mortsel

Maandag tot vrijdag, van 9 tot 13u