Maak jij mee van Nijlen ‘de gewichtigste gemeente’?

Schenk dan tijdens ‘de Europese week van de afvalvermindering’ je afgedankte, herbruikbare goederen aan Opnieuw & Co in Nijlen. Dat betekent dat je van 20 tot 25 november opgeroepen wordt om kasten, kelders, zolders af te speuren naar zaken die je niet meer nodig hebt. Spullen die bij jou onnodig plaats innemen, maar die voor iemand anders zeker nog bruikbaar zijn. Opnieuw & Co schenkt ze een nieuw leven en zorgt dat ze niet op de afvalberg belanden.

Als er van onze gemeente de meeste kilo’s per inwoner worden ingezameld, verdienen we de titel ‘De Gewichtigste Gemeente’ en krijgen we de symbolische wisselbeker overhandigd.

Hoe kan je bij Opnieuw & Co terecht met je afgedankte, herbruikbare spullen? Bekijk het hier

In totaal doen de 29 gemeentes uit het werkingsgebied van IOK afvalbeheer mee aan deze actie, goed voor meer dan een half miljoen inwoners. De 29 gemeentes liggen verspreid over de werkingsgebieden van 4 Kringwinkelcentra: Web, De Biehal, Opnieuw & Co en KW Zuiderkempen.

De vier Kringwinkelcentra gaan dagelijks hun inzamelgegevens uitwisselen om de stand van zaken van nabij op te volgen. Hoeveel kg er zelf gebracht of door de inzamelploegen ingezameld werd, kan je dagelijks volgen op onze website en op www.iok.be. Als álle gegevens volledig zijn, begin december, wordt de winnende gemeente bekend gemaakt en in de kijker gezet bij de overhandiging van de wisselbeker.

Maak jij mee van Nijlen ‘de gewichtigste gemeente’?

Het verhaal van

Rudy Van Winckel

Ik heb een ernstige medische voorgeschiedenis, waardoor ik niet meer op de reguliere arbeidsmarkt terecht kon. Via GTB (een dienst die werkzoekenden met een arbeidshandicap begeleidt naar een gepaste tewerkstelling via een traject op maat) mocht ik bij Opnieuw & Co beginnen als magazijnmedewerker.

Lees meer

foto Rudy Van Winckel

Weer t-shirtweer

Het is weer t-shirtweer. Nog wat zomerse shirtjes nodig voor op vakantie? Van 23 juni tot 7 juli krijg je bij aankoop van 2 t-shirts het 3de t-shirt gratis! Koopje dus!

lees meer

Winkel Nijlen wordt 3 jaar

Drie jaar geleden opende Opnieuw & Co vzw een filiaal aan de Grote Steenweg in Kessel. De cijfers bewijzen dat deze megastore ook een megasucces is geworden.

lees meer