Nijlen wint ‘de Gewichtigste gemeente’

De gemeente Nijlen zamelde gedurende de Europese Week van de Afvalvermindering de meeste herbruikbare goederen in. Nijlen mag zich dan ook ‘de Gewichtigste Gemeente’ van de Kempen noemen.

Afvalintercommunale IOK-afvalbeheer organiseerde in samenwerking met vier kringwinkels (Zuiderkempen, de Biehal, WEB en Opnieuw & Co) een wedstrijd tijdens de Europese week van de afvalvermindering. 29 gemeenten streden van 20 tot 25 november om een wisselbeker door zo veel mogelijk herbruikbare goederen in te zamelen. Mensen konden hun spullen binnenbrengen bij de kringwinkels zelf of bij de binnenbrengpunten bij recyclageparken.

De gemeente Nijlen kwam als winnaar uit de bus met bijna een halve kg ingezamelde goederen per inwoner. In totaal werden er in de 29 gemeenten meer dan 107.000 kg herbruikbare spullen binnengebracht. De organisatoren zijn trots op dit resultaat van deze eerste editie en vinden het een bijzondere prestatie van de Nijlenaars. ‘We merken dat hergebruik steeds populairder wordt. Steeds meer mensen brengen spullen binnen bij de kringwinkels en ook steeds meer mensen kopen tweedehands’. De vijf organisaties blijven daarom sterk inzetten op sensibiliserende campagnes als deze.

IOK en de gemeente Nijlen maken verder afspraken om de wisselbeker, volledig gemaakt van herbruikbare goederen, te overhandigen.

Nijlen behoort tot het verzorgingsgebied van Opnieuw & Co. Voor meer informatie neem je contact op met Koen Goemans, directeur van Opnieuw & Co: 0478 66 66 05 – info@opnieuwenco.be

 

 

 

 

Nijlen wint ‘de Gewichtigste gemeente’

Nijlen wint ‘de Gewichtigste gemeente’

Het verhaal van

Rudy Van Winckel

Ik heb een ernstige medische voorgeschiedenis, waardoor ik niet meer op de reguliere arbeidsmarkt terecht kon. Via GTB (een dienst die werkzoekenden met een arbeidshandicap begeleidt naar een gepaste tewerkstelling via een traject op maat) mocht ik bij Opnieuw & Co beginnen als magazijnmedewerker.

Lees meer

foto Rudy Van Winckel

Weer t-shirtweer

Het is weer t-shirtweer. Nog wat zomerse shirtjes nodig voor op vakantie? Van 23 juni tot 7 juli krijg je bij aankoop van 2 t-shirts het 3de t-shirt gratis! Koopje dus!

lees meer

Winkel Nijlen wordt 3 jaar

Drie jaar geleden opende Opnieuw & Co vzw een filiaal aan de Grote Steenweg in Kessel. De cijfers bewijzen dat deze megastore ook een megasucces is geworden.

lees meer