Opnieuw & Co koopt Loods 409 van Agfa

Opnieuw & Co blijft groeien en maakt binnen enkele jaren van Loods 409 een circulaire hub met sociale impact.

De aankoop van Loods 409, die zich bevindt op de grens tussen Mortsel en Edegem, maakt de verdere groei van onze activiteiten en het uitbouwen van nieuwe initiatieven mogelijk. Loods 409 heeft al een hele rijke geschiedenis die teruggaat tot in de jaren 20. Toen werden er in de hangar handmatig luxewagens geproduceerd van het autobedrijf Minerva. Tijdens de tweede wereldoorlog werd de opslagruimte gebruikt door de Duitsers voor de vliegtuigen van de Luftwaffe. Nadien stelde Agfa-Gevaert er honderden mensen in te werk. 

Nu, in 2021, wordt Loods 409 met een oppervlakte van meer dan 8.000 m² omgebouwd tot een circulaire hub met sociale impact. Dit houdt in dat je hier de grootste Kringwinkel van Vlaanderen zal vinden, alsook een omvangrijk atelier waar verschillende circulaire makers hun creativiteit kunnen uiten en eveneens etaleren en verkopen. Er zal tevens ruimte zijn voor een uitleendienst van tweedehandsmateriaal, het aanbieden van workshops, organiseren van meetings, tentoonstellingen en diens meer.

Tussen de activiteiten door zal je in Loods 409 kunnen genieten van een hapje en een drankje in een gezellig café/restaurant met aanpalend groen terras.

Wil je meer weten over Loods 409, ga dan zeker even naar de website www.loods409.be en vergeet ons niet te volgen op Facebook en Instagram!