Opnieuw & Co opent in 6 winkels pakjespunt van Bpost

Vanaf nu kan je in alle Kringwinkels van Opnieuw & Co terecht voor het afhalen en verzenden van postpakketten. De Kringwinkel Opnieuw & Co en Bpost bundelen zo hun krachten om e-commerce te koppelen met circulair ondernemen. In alle winkels, uitgezonderd die van Kontich, zal je aan de kassa terecht kunnen voor je verzendingen en afhalingen van pakjes. In Kontich is buiten een pakjesautomaat geïnstalleerd.

Extra service voor klanten, extra skills voor medewerkers

Voor De Kringwinkel Opnieuw & Co past deze samenwerking in de strategie om toegankelijke en aantrekkelijke fysieke winkelpunten te voorzien.

Koen Goemans, Directeur Opnieuw & Co: “Met deze nieuwe toevoeging aan onze winkels bieden we een extra service aan onze huidige klanten. Op deze manier hopen we ook nieuwe klanten aan te trekken. Ook voor onze medewerkers zal het een meerwaarde zijn. Zij zullen immers nieuwe digitale skills aanleren. Meer dan 80% van onze medewerkers werkt in het kader van sociale tewerkstelling. Om verschillende redenen (armoede, langdurige ziekte, …) was er geen plaats voor hen op de reguliere arbeidsmarkt. Via ons kunnen ze de nodige werkervaring opdoen om zo opnieuw door te stromen naar regulier werk.”

E-commerce en circulair ondernemen hand in hand
Gemak speelt een steeds grotere rol bij online shopping en de huidige consument weet exact wat hij wil: zelf bepalen waar en wanneer zijn aankopen geleverd worden. Bpost blijft dan ook zijn netwerk aan pakjespunten verder uitbreiden. Daarenboven staat in het beheerscontract dat Bpost onlangs met de overheid afsloot duurzaamheid centraal.

“Bpost wil de groenste postoperator van Europa worden en onze Co2-uitstoot met 30% reduceren.” vertelt Kris Stevens, Key Account Manager Indirect Channels bij Bpost.” De PakjesPunten en Pakjesautomaten zorgen ervoor dat er minder bestelwagens moeten rondrijden. Door samen te werken met De Kringwinkels kunnen klanten hun winkelbezoek combineren met het afhalen of verzenden van het pakje. Door hun uitstekende ligging, toegankelijke parking, openingsuren en hun ruime stockagemogelijkheden voor de pakjes zijn De Kringwinkels een gedroomde partner om ons netwerk verder uit te breiden.” aldus een tevreden Kris Stevens.