Recordjaar voor Opnieuw & Co

We hebben nu al ons record verbroken qua kilo’s ingezamelde goederen per jaar. Volgens onderzoek van het Nederlandse onderzoeksbureau TNO levert elke ingezamelde kilo goederen 1 kilo CO2 besparing op. We bespaarden in 2019 dus al meer dan 7 miljoen kg CO2.

“We verwerkten nu al meer dan 300.000 kilogram meer goederen dan heel vorig jaar” zegt Koen Goemans. “Ik ben ongelooflijk trots dat onze activiteiten in de lift blijven zitten. Onze mensen zetten zich dagelijks ontzettend hard in om herbruikbare goederen op te halen bij mensen thuis, textiel van deur tot deur op te halen en gevers met hun spullen te ontvangen in onze magazijnen.”

De circulaire economie, die alles wat van waarde is waardevol wil houden, is duidelijk aan het groeien. Om al de goederen die bij Opnieuw & Co binnen komen te sorteren, te prijzen en uiteindelijk te verkopen in de winkels, zijn ook meer en meer werknemers nodig. Als maatwerkbedrijf creëert Opnieuw & Co op deze manier ook telkens meer werkgelegenheid voor kansengroepen.

“We kunnen enkel zo hard groeien dankzij alle mensen die hun herbruikbare goederen blijven doneren, ik wil hen dan ook uitdrukkelijk bedanken” aldus Koen Goemans.

Vrachtwagen doet ophaling