Getuigenissen medewerkers

 

Laat je inspireren door de verhalen die onze medewerkers delen over hun werkervaring bij Opnieuw & Co.

Getuigenissen medewerkers

Werken bij Opnieuw & Co

Werken bij Opnieuw & Co

Wasim Alhendi

Wasim Alhendi Werkbegeleider winkel Kontich bij Opnieuw & Co

Wasim vluchtte enkele jaren geleden uit Syrië naar België. Hij leerde meteen Nederlands en kon even later via het OCMW aan de slag bij ons.⁠ "Ik voelde me meteen thuis en wilde alles over de werking van de winkel leren".

Dat ontging de winkelcoördinatoren niet en daarom kreeg Wasim een opleiding tot werkbegeleider.

Gedurende 8 maanden stond hij in alle winkels om uiteindelijk zelf mensen te kunnen begeleiden en op te leiden.

Ondertussen is hij één van de vaste werkbegeleiders van onze winkel in Mortsel ⁠

"Ik doe het ongelooflijk graag. Ik ben blij dat ik andere mensen kan helpen om een job te leren. Opnieuw & Co voelt aan als familie. Ik hoop hier nog 100 jaar te kunnen werken!"⁠

Naomi Van Cotthem Administratief Beheerder Winkel Lier bij Opnieuw & Co

"Na een re-oriëntatie op de arbeidsmarkt kwam ik terecht bij Opnieuw & Co als stagiaire administratie. Na een succesvolle periode werd dit traject verlengd met een IBO contract en kreeg ik de kans om de job nog beter te leren kennen en ervaring op te doen.

Hierna bleef ik nog een half jaar als vervanging van de vaste administratief beheerder tijdens haar bevallingsverlof. Ik kijk met een blij, warm en vooral voldaan gevoel terug op mijn periode bij Opnieuw & Co aangezien ik enorm veel geleerd heb en dit mijn kans op een job in de sector vergroot heeft.

Kort na mijn tewerkstelling ben ik dan ook aan de slag kunnen gaan bij VZW TWERK in Herentals, een maatwerkbedrijf waar mijn aangeleerde skills zeer goed van pas komen!"

David Stubert Assistent Werkbegeleider Infrastructuur bij Opnieuw & Co

"Ik begon in september 2021 in het statuut Artikel 60 in de winkel van Mortsel waar ik aan het geefpunt stond.

In januari kon ik overstappen naar de dienst Infrastructuur, waar ik me meteen op mijn plaats voelde. Ik had al wel wat ervaring in de bouwsector.

In september werd ik vast aangenomen als assistent werkbegeleider. Ik leer elke dag bij en probeer die kennis ook door te geven aan de medewerkers. Hen ondersteunen en begeleiden geeft me de kracht en energie die ik nodig heb om mijn job met plezier te doen."

Albertina Kiakondatodi poetsmedewerker winkel Kontich bij Opnieuw & Co

"Ik werk al 2 jaar als poetsmedewerker via het statuut maatwerker in de winkel in Kontich. Ik onderhoud de koffietheria, doe de bestellingen van poetsproducten en zorg dat de winkel altijd netjes en proper is.

Ik ben heel blij dat ik hier kan werken. Ik kom heel goed overeen met de collega’s en vind het belangrijk om samen te werken zodat de klanten een aangename winkelervaring hebben.

Als ik niet bij Opnieuw & Co zou werken, zou ik graag voor oudere mensen willen zorgen. Hen helpen bij het huishouden, een babbeltje slaan. Ik ben heel graag onder de mensen."

Hasanain Kanaan

Hasanain Kanaan voormalig magazijnmedewerker bij Opnieuw & Co

Opnieuw & Co gaf mij mijn eerste werkervaring in België. Via OCMW Antwerpen kwam ik er terecht als Artikel 60’er.

Voor ik er als magazijnmedewerker werd ingezet, stond ik op verschillende afdelingen. Het gaf mij een goed beeld van elk aspect dat aan bod kwam in de organisatie. Het was boeiend, want ik wil altijd nieuwe dingen blijven leren, ook al zal ik ze later in mijn leven niet meer gebruiken.

Wat ik leerde? Hoe goederen verstuurd worden en hoe ze correct te prijzen.

Maar het belangrijkste dat ik leerde was de taal. Door met collega’s te praten op de werkvloer kon ik mijn Nederlands oefenen.

Iedereen was ook altijd heel vriendelijk en geduldig. Ik ben Opnieuw & Co heel dankbaar dat ze mij de kans gaven om werkervaring te vergaren. Daardoor kon ik ook elders aan de slag.Ik werk nu als kwaliteitscontroleur voor een logistiek bedrijf.

Ik denk wel eens terug aan Opnieuw & Co. Omdat ik nu in shiften en vaak in het weekend werk, heb ik geen contact meer met hen. Dat vind ik jammer.