Getuigenissen medewerkers

 

Laat je inspireren door de verhalen die onze medewerkers delen over hun werkervaring bij Opnieuw & Co.

Getuigenissen medewerkers

Werken bij Opnieuw & Co

Werken bij Opnieuw & Co

Wasim Alhendi

Wasim Alhendi Werkbegeleider winkel Kontich bij Opnieuw & Co

Wasim vluchtte 5 jaar geleden uit Syrië naar België. Hij leerde meteen Nederlands en kon even later via het OCMW aan de slag bij ons.⁠ "Ik voelde me meteen thuis en wilde alles over de werking van de winkel leren".

Dat ontging de winkelcoördinatoren niet en daarom kreeg Wasim een opleiding tot werkbegeleider.

Gedurende 8 maanden stond hij in alle winkels om uiteindelijk zelf mensen te kunnen begeleiden en op te leiden.

Sinds iets meer dan een jaar is hij één van de vaste werkbegeleiders van onze winkel in Kontich. ⁠

"Ik doe het ongelooflijk graag. Ik ben blij dat ik andere mensen kan helpen om een job te leren. Opnieuw & Co voelt aan als familie. Ik hoop hier nog 100 jaar te kunnen werken!"⁠

foto Rudy Van Winckel

Rudy Van Winckel Kwaliteitscontroleur Elektro bij Opnieuw & Co

Ik heb een ernstige medische voorgeschiedenis, waardoor ik niet meer op de reguliere arbeidsmarkt terecht kon.

Via GTB (een dienst die werkzoekenden met een arbeidshandicap begeleidt naar een gepaste tewerkstelling via een traject op maat) mocht ik bij Opnieuw & Co beginnen als magazijnmedewerker. Er passeerde werkelijk al van alles door mijn handen, waaronder speelgoed, boeken en kleding.

Nu werk ik al twee jaar op de afdeling Elektro. Eerst als Elektrotester, tegenwoordig als Kwaliteitscontroleur Elektro. De herbruikbare elektro wordt getest en geprijsd, de niet-recupereerbare elektro gaat naar het containerpark. Daarnaast voer ik ook een aantal kleine taken uit, zoals het vervangen van batterijen en lampen.

Ik doe dit werk graag. Opnieuw & Co heeft mij heel hard geholpen. In de privésector waren er weinig kansen, maar nu kan ik werken in een leuke sfeer.

Shirin Behroozian

Shirin Behroozian voormalig administratief medewerker bij Opnieuw & Co

Als Artikel 60’er kwam ik via OCMW Boechout bij Opnieuw & Co terecht. De eerste week kreeg ik begeleiding rond de administratieve taken die ik voor mijn rekening mocht nemen. Het was de start van mijn eerste werkervaring in België.

Ik verwerkte klantenkaarten en enquêteformulieren, maakte kopieën en hield mij bezig met externe bestellingen. Het was voornamelijk computerwerk. De computerprogramma’s kende ik al, maar ik leerde wel veel bij.

Mijn Nederlands ging er ook op vooruit. Maar het belangrijkste dat deze ervaring mij gaf, was vertrouwen. Het legde de basis om daarna mijn loopbaan verder te zetten in België. Dat ik zo goed werd opgevangen bij Opnieuw & Co, hielp natuurlijk enorm.

Ik schreef mij na het aflopen van mijn contract in bij VDAB voor een opleiding technisch tekenen. In Iran studeerde ik namelijk architectuur. Mijn stage deed ik bij Boden Architecten & Ingenieurs. Zij beloofden mij dat ik kon blijven als de stage goed was.

En ze bleken achteraf heel tevreden. Nu werk ik er nog onder een IBO-contract, maar een vast contract is in zicht.

Marc Verhaegen

Marc Verhaegen voormalig administratief medewerker bij Opnieuw & Co

Na tien jaar werken in het buitenland, kwam ik terug naar België. In Spanje werkte ik vijf jaar als truckchauffeur, daarna runde ik mijn eigen pension in Venezuela, waarna ik naar Afrika trok om voor een NGO te werken als projectmanager.

Ik moest hier dus terug van nul beginnen. Ik had geen woonst en geen job. Via het OCMW kon ik toch vrij snel als Artikel 60’er beginnen op de administratieve dienst bij Opnieuw & Co.

Eigenlijk was ik snel ingewerkt. Soms was er zelfs tijd over om op andere diensten bij te springen. Ik stond bijvoorbeeld drie weken mee in de winkel en werkte ook mee op de veiligheidsdienst aan de veiligheidskaarten en plannen voor een nieuwe vestiging. Dat was werk dat mij lag.

Wat ik leerde? Mijn computervaardigheden zijn aangescherpt. En ik kreeg de kans om mijn ervaring door te geven aan nieuwe medewerkers.

Nu werk ik als manager voor een nieuwe jeugdherberg in Lier. Ze gaven mij die kans mede dankzij een aanbevelingsbrief van Opnieuw & Co.

Hasanain Kanaan

Hasanain Kanaan voormalig magazijnmedewerker bij Opnieuw & Co

Opnieuw & Co gaf mij mijn eerste werkervaring in België. Via OCMW Antwerpen kwam ik er terecht als Artikel 60’er.

Voor ik er als magazijnmedewerker werd ingezet, stond ik op verschillende afdelingen. Het gaf mij een goed beeld van elk aspect dat aan bod kwam in de organisatie. Het was boeiend, want ik wil altijd nieuwe dingen blijven leren, ook al zal ik ze later in mijn leven niet meer gebruiken.

Wat ik leerde? Hoe goederen verstuurd worden en hoe ze correct te prijzen.

Maar het belangrijkste dat ik leerde was de taal. Door met collega’s te praten op de werkvloer kon ik mijn Nederlands oefenen.

Iedereen was ook altijd heel vriendelijk en geduldig. Ik ben Opnieuw & Co heel dankbaar dat ze mij de kans gaven om werkervaring te vergaren. Daardoor kon ik ook elders aan de slag.Ik werk nu als kwaliteitscontroleur voor een logistiek bedrijf.

Ik denk wel eens terug aan Opnieuw & Co. Omdat ik nu in shiften en vaak in het weekend werk, heb ik geen contact meer met hen. Dat vind ik jammer.