Iedereen verdient een kans op arbeid

Wij geloven dat iedereen een kans op arbeid verdient. Daarom werken bij Opnieuw & Co vaak mensen met een grote afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. Bij ons doen zij kennis en ervaring op om daarna door te stromen naar de reguliere arbeidsmarkt. Zo dragen zij én wij een steentje bij aan de maatschappij.

Zin om ons team te versterken?

Neem eens een kijkje bij onze vacatures.

De verschillende statuten bij Opnieuw & Co

Artikel 60’ers/leermedewerkers

Leermedewerkers zijn door het OCMW in een statuut artikel 60 bij Opnieuw & Co tewerkgesteld. Zij doen bij ons voor één tot twee jaar ervaring op om daarna door te stromen naar de reguliere arbeidsmarkt.

Medewerkers maatwerk

Medewerkers maatwerk zijn werknemers die nood hebben aan begeleiding op de werkvloer vanwege psychische of fysische beperkingen of na langdurige werkloosheid. Zij staan bij Opnieuw & Co op de loonlijst.

Medewerkers arbeidszorg

Arbeidszorgmedewerkers kunnen door persoonlijke of maatschappelijke redenen niet meer in het reguliere arbeidscircuit werken. Zij werken vrijwillig onbetaald bij Opnieuw & Co met zorg- en welzijnsbegeleiding.

Stagaires

Stagaires doen bij Opnieuw & Co waardevolle werkervaring op als opstap naar de arbeidsmarkt.

Lerend werken

Jongeren onder 18 jaar die lerend werken gaan deeltijds naar school gaan en werken deeltijds voor Opnieuw & Co.

Via justitie

Werknemers via justitie kunnen bij Opnieuw & Co hun werkstraf (max. 200 dagen) uitvoeren.

Reguliere medewerkers

Reguliere medewerkers werken betaald en onder contract van onbepaalde duur bij Opnieuw & Co.

Vrijwilligers

Gepensioneerde werknemers van Opnieuw & Co blijven soms op vrijwillige onbetaalde basis verder werken.

Omkadering

Tot de omkadering van Opnieuw & Co behoren het management, ondersteunende diensten (HR, financiën, administratie, sociaal werk en marketing & communicatie), operationele diensten (logistiek, productie, dienstverlening), infrastructuur en winkelverantwoordelijken.

Persoonlijke aanpak bij tijdelijke tewerkstelling

Wij begeleiden onze tijdelijke medewerkers bij het ontwikkelen van vaktechnische kennis, interactieve vaardigheden en een aangepaste werkattitude. Zo versterken we hun leermogelijkheden en veerkracht bij het zoeken naar een job in het reguliere arbeidscircuit.

Misschien nog belangrijker: we verstevigen ook de eigenwaarde van de medewerkers.

Toekomstige werkgevers krijgen er een waardevolle arbeidskracht bij. Een win-win situatie dus!

Lees onze brochure over tewerkstelling bij Opnieuw & Co.

logo-esf.jpg

Bij Opnieuw & Co loopt momenteel een opleidingstraject met financiële steun van het Europees Sociaal Fonds en de Vlaamse overheid. Klik hier om er meer over te vernemen.

Onze medewerkers delen hun ervaring

Onze medewerkers delen hun ervaring

foto Rudy Van Winckel

Het verhaal van

Rudy Van Winckel

Ik heb een ernstige medische voorgeschiedenis, waardoor ik niet meer op de reguliere arbeidsmarkt terecht kon. Via GTB (een dienst die werkzoekenden met een arbeidshandicap begeleidt naar een gepaste tewerkstelling via een traject op maat) mocht ik bij Opnieuw & Co beginnen als magazijnmedewerker.

Lees meer

foto Patimat Talibova

Het verhaal van

Patimat Talibova

Ik werk al meer dan twee jaar als kassier in de winkel in Duffel. Die job doe ik heel graag. Ik heb contact met de klanten, wat ik belangrijk vind. Zij stellen veel vragen, dus kan ik ze vriendelijk helpen door de juiste antwoorden te geven en de richting aan te wijzen.

Lees meer

Marc Verhaegen

Het verhaal van

Marc Verhaegen

Na tien jaar werken in het buitenland, kwam ik terug naar België. In Spanje werkte ik vijf jaar als truckchauffeur, daarna runde ik mijn eigen pension in Venezuela, waarna ik naar Afrika trok om voor een NGO te werken als projectmanager.

Lees meer