<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=338828359229569&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Geschiedenis

Ontdek onze rijke geschiedenis

Opnieuw & Co is voortgevloeid uit de allereerste kringloopwinkel van Vlaanderen. Ontdek hier onze rijke 29-jarige geschiedenis en bekijk onze groei van 1 naar 5 winkels.

Oude winkel Lier website

2024: Opening pop-up boetiek centrum Lier

Op vrijdag 10 mei 2024 opent Opnieuw & Co zijn eerste kledingboetiek in centrum Lier, in het voormalige C&A pand in de Antwerpsestraat 3/7. Deze pop-up is 6 maand lang open en hier vind je enkel textiel.

Dit pand met in totaal meer dan 110 meter aan rekken is onze kleinste winkel. Om die reden is het ook niet mogelijk hier je herbruikbare spullen te komen geven. Deze kan je komen geven aan onze megastore in Lier.

 

Pop-up kledingboetiek Lier

2022: Sociaal Circulair Atelier DoeDoe 

We werkten al sinds 2019 samen met Gitte Keymeulen, verantwoordelijke voor Circulair Atelier DoeDoe. 3 jaar later valt het atelier officieel onder de werking van Opnieuw & Co. 

Het team (van maatwerkers en leermedewerkers) van DoeDoe maakt producten uit banners, vlaggen en ander promotiemateriaal, voor bedrijven en particulieren.

Je kan de producten van DoeDoe aankopen in al onze winkels en via de webshop van DoeDoe. 

beeldscherm logo

2022: Winkel Kessel sluit de deuren

Op zaterdag 17 december moesten we spijtig genoeg de deuren van onze winkel in Kessel (Nijlen) sluiten.

De dure huisvestingskost in combinatie met het moeilijk tewerk kunnen stellen van mensen via het OCMW Antwerpen zorgden ervoor dat we niet anders konden dan deze winkel te sluiten na 7 jaar.

 

Parking winkel Kessel

2021: Opening zesde winkel

Op maandag 1 februari 2021 opent Opnieuw & Co een zesde winkel in de voormalige showroom van Carrosserie Cryns op de Vredebaan 90 in Mortsel.

Deze locatie is niet toevallig want de site waar alle tweedehands goederen worden gesorteerd en geprijsd ligt vlakbij de nieuwe winkel.

Met 350 m² is deze winkel kleiner dan onze andere kringloopwinkels. Het geefpunt blijft op de Vredebaan 76.

 

featured_image_mortsel_geefpunt

2020: OPNIEUW & CO BESTAAT 25 JAAR!

Op vrijdag 13 oktober 1995 opende onze huidige directeur, Koen Goemans, de eerste vestiging van Opnieuw & Co in Lier. Sindsdien groeiden we van een organisatie met 6 mensen naar een bedrijf met meer dan 420 medewerkers.

Het eerste jaar zamelden we 191 ton goederen in, in 2019 zamelden we 7920 ton in, intussen is dat dus al bijna 42 keer meer goederen. Elk jaar komen meer dan 100 mensen tijdelijk in dienst om werkervaring op te doen en hun steentje bij te dragen aan het verwerken en verkopen van tweedehandsgoederen.
Op nog 25 jaar erbij!

 

Oude winkel Lier website (1)

2019: Sluiting winkel Lier en opening pop-upwinkel Lier

Het huurcontract van de winkel in Lier liep eind februari 2019 ten einde, maar op 3 mei openden we al een Pop-upwinkel! Met een oppervlakte van 1500 m² heeft ook Lier nu een echte megastore!

 

pop-up Lier voorgevel

2017: Uitbreiding winkel Kontich

In 2017 breidden we Opnieuw & Co Kontich uit met 500 m². Zo werd deze winkel dubbel zo groot!

 

Vlaggenstokken voor winkel Kontich

2017: Start dienstverlening

Onze inboedelservice (die voordien via onze logistieke dienst verliep) en onze verhuurdienst (die via de Kilomeet werkte) krijgen hun eigen afdeling: dienstverlening. In 2017 rijden er 2 vrachtwagens rond om inboedels tegen betaling volledig leeg te maken. Vanaf dan kan je ook vlotter feestmateriaal huren zoals borden, tassen, glazen, stoelen, tafels en nog veel meer! Nadien is het aanbod van onze verhuurdienst alleen maar gegroeid. Sinds 2021 heeft team dienstverlening er ook nog een derde vrachtwagen bij.

verhuurdienst 5

2015: Vijfde winkel opent in Kessel

Een jaar na de opening in Kontich mochten we het lint doorknippen van een nieuwe winkel in Kessel (Nijlen). Een winkel met een trendy interieur en maar liefst 1.500 m². Een uitgebreid aanbod aan originele en herbruikbare spullen werd zo vanzelfsprekend.

Ingang winkel Kessel

2014: Vierde Opnieuw & Co winkel in Kontich

Een voormalig winkelpand van Lidl werd de locatie voor onze nieuwe winkel in Kontich.

Redenen te over: een oppervlakte van 400 m² met 56 eigen parkeerplaatsen en een overdekte fietsenstalling.

Een troef voor Kontich, want de inwoners en het gemeentebestuur werkten als sinds 1997 met ons mee.

 

Ingang winkel Kontich

2011: Opening nieuwe winkel Lier

Eind 2007 verlieten we noodgedwongen ons karakteristieke pand in Lier. Het dak stond op instorten en het filiaal werd onmiddellijk gesloten. Veiligheid boven alles!

De zoektocht naar een nieuw, goed gelegen, groot en betaalbaar pand eindigde in 2011. Onze nieuwe winkel op de Antwerpsesteenweg 387 was toen een feit.

Voorkant oude winkel Lier

2004-2008: Uitbreiding winkel Mortsel

Na de verhuis van ons hoofdkwartier van Mortsel naar Duffel, breidden we de winkel van Mortsel verder uit.

Op 15 maart 2004 heropenden we de hernieuwde winkel. Jef Tavernier, toenmalig Vlaams Minister van Tewerkstelling en Arbeid, knipte het lint door.

In 2007 kregen we de kans om het aanpalende gebouw te kopen en Opnieuw & Co Mortsel zo met 500 m² uit te breiden. Op 10 mei 2008 was deze verdere winkeluitbreiding een feit.

Ook Duffel bleef niet achter

Ook de winkel in Duffel kreeg er in 2006 al eens 123 m³ bij in de kelderverdieping. In 2008 vergrootten we de winkel verder met 54 m².

Poort ingang winkel Mortsel

2004: Opnieuw & Co opent haar derde winkel

Vijf jaar later, op 5 januari 2004, zag ons derde filiaal het levenslicht in de voormalige wasserij aan de Hondiuslaan 46 in Duffel.

Duffel als hoofdkwartier

Met de opening van Opnieuw & Co Duffel, verhuisde ook het logistieke team, het sorteer- en prijsatelier en de administratie naar de Hondiuslaan.

Luchtfoto winkel Duffel

1999: Tweede winkel is een feit

Op 29 mei 1999 opende Opnieuw & Co een tweede winkel in een oude loods in Mortsel

Team Mortsel april 2019 2

1995: Een tweede kans voor de kringloopvisie

Koen besloot om de kringloopvisie een tweede kans te geven. In 1995 opende hij met de 800.000 Belgische frank aan opbrengst van vzw Evergreen een eigen kringloopcentrum in de voormalige cinemazaal Rubens in Lier.

Een nieuwe start, een nieuwe naam

Tijdens het zoeken naar een nieuwe naam voor zijn kringloopcentrum, stootte Koen na lang zoeken op "Opnieuw & Co”. Dit was in 1995 de naam van een kringloopcentrum in Halle van initiatiefnemer en coördinator Paul Deknopper.

Koen vond dit een sterke naam en stelde zijn collega’s vriendelijk de vraag of hij deze naam ook mocht gebruiken. Met succes!

Kringloopwinkel Opnieuw & Co in Halle werd later overgenomen door onze collega’s van Vilvoorde en veranderde op dat ogenblik van naam.

Momenteel is Opnieuw & Co dus nog het enige kringloopcentrum in België dat zo heet.

Vrijdag de 13de brengt geluk bij Opnieuw & Co

Opnieuw & Co opende op vrijdag 13 oktober 1995 haar deuren in de Peltzerstraat 13. Dit vieren we tot op de dag vandaag nog steeds door onze klanten op vrijdag de dertiende 13% korting te geven.

Oude winkel Lier voormalige cinema Rubens

1989: Prille start met De Hallen

Op 28 maart 1989 startte Koen Goemans, stichter en directeur van Opnieuw & Co, met enkele kennissen uit de groene beweging het allereerste kringloopcentrum van Vlaanderen: De Hallen van vzw Evergreen.
Ondanks het succes van de kringloopformule, volgde drie jaar later een ontbinding van de vzw.

Groepsfoto van oprichters De Hallen in 1989

Heb je zin om in ons innoverend en duurzaam bedrijf te komen werken?