Jouw gift is de vondst van een ander

Die fancy zetel waarop jij bent uitgekeken, is nog niet op uitgezeten. Net dat kleedje dat zij uit het oog was verloren, maakt jou de eyecatcher van de avond. En die kast waar de ene telkens z'n teen aan stootte, is echt dé stoot die de ander z'n interieur maakt.

Wij halen graag opnieuw verhalen uit dingen die al vele verhalen vertelden.

Door herbruikbare goederen een tweede leven te geven, verkleinen we samen de afvalberg. Je geeft ook andere mensen de kans om te genieten van leuke spulletjes aan betaalbare prijzen. Én je stimuleert jobs op maat in eigen regio!

Want jouw gift is de vondst van een ander. En die vondst helpt ons om iemand opnieuw kansen te geven.

 

Geven is heel eenvoudig. Ontdek de verschillende mogelijkheden:

Geefpunten - Ophaling aan huis - Inboedelservice

Textielophaling - Containerparken Kledingcontainers

Jouw gift is de vondst van een ander
Welke spullen kun jij bij ons kwijt?

Bij Opnieuw & Co kan je al jouw herbruikbare spullen afgeven. Herbruikbaar betekent dat de spullen proper en niet zwaar beschadigd zijn.

 • Huisraad
 • Kleding
 • Meubels
 • Groot en klein elektro
 • Boeken, CD’s en DVD’s
 • Speelgoed
 • Gereedschap
 • Fietsen

 

 

Heb je als bedrijf of winkel overstock of afgeschreven toestellen? Ook deze kan je geven bij Opnieuw & Co! De opbrengsten van de verkochte goederen investeren we integraal in onze werking.

BOEHOE

Geefpunten

Openingsuren Vredebaan 76, Mortsel: ma t/m vrij, 9 uur - 18 uur, zat 9:30-18 uur

Openingsuren winkels ma t/m zat 10 uur - 18 uur

Hondiuslaan 46 Duffel

Prins Boudewijnlaan 1 Kontich

Antwerpsesteenweg 391 Lier

Borsbeeksebinnenweg 51 Mortsel

 

Onze geefpunten

Waar kun je ons vinden?

Vrachtwagen doet ophaling
Gratis ophaling

Geraak je niet tot bij Opnieuw & Co en woon je in één van onze 10 verzorgingsgemeenten? Dan komen wij jouw herbruikbare spullen graag bij jou thuis ophalen.

Gratis ophaling

Een ophaling aan huis is helemaal gratis als je spullen op het gelijkvloers staan, gedemonteerd indien ze niet door de voordeur kunnen. Tegen een klein prijsje demonteren we je goederen voor jou en/of halen we ze naar beneden.

Vraag een ophaling aan:

 • Bij de kassa’s in onze vijf winkels;
 • Per telefoon: 03 488 38 83 van ma-vrij 9-18u en op zat 9:30-18u
 • Online.
Inboedelservice

Moet je hele woning worden leeggehaald en woon je in Boechout, Duffel, Edegem, Hove, Kontich, Lier, Lint, Mortsel, Nijlen of Ranst? Ook daar helpen we je graag bij!

Wij demonteren, verpakken en ontruimen je hele woning van zolder tot kelder. Uiteraard laten we alles netjes achter, zodat je woning klaar is voor een nieuw leven.

Wij kunnen ook een ladderlift voorzien. Je zorgt zelf voor parkeerborden als dit nodig is. Wij laten dit tijdig aan je weten.

Onze inboedelservice is betalend, maar hoeft niet duur te zijn. Voor een compleet kostenplaatje, gaan we als volgt te werk:

 1. We maken een afspraak voor een kijkbezoek.
 2. Tijdens het kijkbezoek maakt onze verantwoordelijke een inventaris van de inboedel.
 3. Wij bezorgen jou na het kijkbezoek een duidelijke offerte met een volledig overzicht van de kosten, werkuren, ladderlift,…
 4. Als jij de offerte goedkeurt, maken we een afspraak voor de inboedelopruiming.
 5. We gaan aan de slag en laten alles netjes achter.

Vraag een prijsofferte aan

huis aan huis ophaling
Textielophaling

Wij halen textiel en lederwaren huis-aan-huis op in de volgende gemeenten: Boechout, Kontich, Mortsel, Nijlen, Lint, Hove, Edegem en Ranst.

Een week voor de inzameling krijg je een flyer in de bus. Op de dag van de ophaling plaats je jouw textiel en lederwaren in een gesloten doos of zak op de stoep, samen met de uitnodiging.

Wij doen de rest!

Inzamelpunt recyclagepark

Plan je een bezoekje aan het recyclagepark ? Neem dan ook al jouw herbruikbare spullen (behalve meubels) mee!

Wij werken samen met recyclageparken in 10 verschillende gemeentes. Je kan je goederen hier helemaal gratis achterlaten in onze Opnieuw & Co-containers of -inzameltafels. De medewerkers van het recyclagepark wijzen jou graag de weg.

Onze kledingcontainers

Waar kun je ons vinden?

Kledingcontainers

Heb je kleding, huishoudelijk textiel of lederwaren die je niet meer gebruikt? 

Stop ze dan in een stevige, gesloten zak en breng ze eenvoudigweg naar een van onze 73 kledingcontainers. Dag en nacht, wanneer het best voor jou past!

Wat mag je allemaal in de container stoppen? 

Kleding, schoenen (gepaard), accessoires, beddengoed (hoofdkussens, slaapzakken, lakens, dekens en dekbedden), keuken- en badkamertextiel (hand- en theedoeken, schorten, washandjes), woningtextiel (tafelkleden, gordijnen, zetelhoezen), knuffels, propere lappen of textiel met een klein defect.

Iets verkeerd afgegeven?

Heb je per ongeluk iets verkeerd afgegeven? Vul dan snel ons formulier in.

Laat je het ons binnen de 2 dagen weten is er een grotere kans dat we het nog terugvinden. Daarna wordt het soms zoeken naar een speld in een hooiberg, maar we doen zeker ons best om je verloren goederen op te sporen.

Hier vind je het formulier.