7 redenen om te kiezen voor tweedehands kleding

7 redenen om te kiezen voor tweedehands kleding

Nieuws

Ontdek waarom tweedehands kleding een betere keuze is voor het milieu en het klimaat. Bespaar water, verminder luchtvervuiling en draag bij aan een duurzamere toekomst. Kies voor tweedehands kleding bij Opnieuw & Co!

Ontwerp zonder titel-1

Bij Kringloopwinkel Opnieuw & Co geloven we in de kracht van tweedehands kleding, en we willen graag met je delen waarom het een betere keuze is voor het milieu en het klimaat. Hier zijn 7 overtuigende redenen waarom je zou moeten kiezen voor tweedehands kleding, en waarom wij bij Opnieuw & Co jouw favoriete bestemming zijn voor duurzame en stijlvolle vondsten.

1) Bespaar water

Wist je dat voor de productie van kleding enorm veel water nodig is? Het verbouwen van katoen, het verven en wassen van stoffen, en het verwerken van afvalstoffen verbruiken duizenden liters water. Een katoenen shirt vereist bijvoorbeeld 2.700 liter water, terwijl een nieuwe spijkerbroek tussen de 7.000 en 10.000 liter water kan verbruiken. Kiezen voor tweedehands bij Opnieuw & Co betekent direct duizenden liters water besparen.

2) Voorkom watervervuiling

Het telen van katoen veroorzaakt aanzienlijke vervuiling van het oppervlakte- en grondwater door het gebruik van mest, pesticiden en chemicaliën. De kledingindustrie loost giftige stoffen in oppervlaktewater tijdens het verven en bleken van stoffen, wat leidt tot watervervuiling. Door te kiezen voor tweedehands kleding vermijd je nieuwe productie en draag je bij aan het verminderen van watervervuiling.

3) Verminder luchtvervuiling

Productie van stoffen en het transport van nieuwe kleding dragen bij aan aanzienlijke luchtvervuiling. Kiezen voor lokale tweedehands kleding bij Opnieuw & Co resulteert in minder productie en minder transport, wat direct leidt tot minder luchtvervuiling.

4) Bespaar energie

Minder vraag naar nieuwe kleding betekent minder energieverbruik. Het weven van garen en stoffen kost veel energie. Door tweedehands kleding te kopen bij Opnieuw & Co, die geen nieuwe productie en weinig transport nodig heeft, draag je bij aan aanzienlijke energiebesparing.

5) Minder CO2 uitstoot

De kledingindustrie draagt bij aan 10% van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen. Minder nieuwe kleding produceren betekent minder CO2-uitstoot. Ook al komt er wat transport kijken bij tweedehands aankopen, kiezen voor lokale tweedehands kleding bij Opnieuw & Co resulteert in aanzienlijk minder CO2-uitstoot.

6) Voorkomt verlies aan biodiversiteit

Vervuiling door kunstmest, verf en transport heeft invloed op de natuur en de dieren die er leven. Minder katoen verbouwen betekent minder land nodig, wat resulteert in minder boskap en minder verlies van biotopen. Jouw keuze voor tweedehands kleding bij Opnieuw & Co draagt bij aan minder milieuschade en behoud van biodiversiteit.

 

7) Voorkom afval

Jaarlijks worden wereldwijd 150 miljard kledingstukken verkocht, wat leidt tot enorme hoeveelheden afval door fast fashion. Kleding ruilen en tweedehands kleding kopen bij Opnieuw & Co vermindert afval en draagt bij aan een duurzamere toekomst.

 

Bij Kringloopwinkel Opnieuw & Co streven we naar duurzaamheid en willen we jou inspireren om bewuste keuzes te maken. Ontdek de schatten in onze winkel en maak een positieve impact op het milieu met jouw keuze voor tweedehands kleding. Happy shopping!