Onze Inboedelservice

Onze Inboedelservice

Nieuws

Maak kennis met de handige inboedelservice van Opnieuw & Co! Van demontage tot opruimen, ze staan klaar om je hele woning leeg te halen. Betaalbaar, transparant en professioneel. Neem contact op voor meer informatie.

IMG_3078

Wij interviewden Kris, hij is verantwoordelijk voor de inboedelservice van Opnieuw & Co.

Inboedelservice
  • Kris, Jij bent verantwoordelijke voor de inboedelservice, wat houdt dat in?

Wij maken woningen en ruimtes volledig leeg op aanvraag. Hierbij maken we een onderscheid tussen herbruikbare goederen en degene die we moeten recycleren. We laten nadien alles netjes achter. Zo ontzorgen we de eigenaars én zorgen we voor een toename in hergebruik.

Wanneer mensen ons contacteren, plannen we eerst een kijkbezoek in. Dan weten we hoeveel tijd en mensen we nodig hebben, of we een ladderlift en container moeten huren,… Na goedkeuring leggen we een afspraak vast en gaan we ter plekke om alles leeg te halen.

  • Wat gebeurt er met het materiaal dat jullie ophalen?

Grote meubels gaan rechtstreeks naar onze winkels, kleinere artikelen zoals huisraad, textiel, boeken,… worden uitgesorteerd in ons centraal magazijn. Ook afval gaat naar onze site en belandt in de juiste containers voor recyclage.

  • Wie kan er gebruik maken van de dienst?

Iedereen, zowel particulieren als bedrijven.

  • Wat zijn de voordelen van jullie inboedelservice?

60 a 65% van zo'n inboedel is herbruikbaar, het zou zo jammer zijn om alles weg gooien in het recyclagepark. Als particulier is het veel werk om in te schatten wat er herbruikbaar is en om spullen bij de juiste organisaties binnen te brengen. Die zorg nemen we met plezier weg. Door beroep te doen op onze dienst, geef je ook nog eens de kans aan mensen die het moeilijker hebben (onze maatwerkers) om iets te betekenen in de maatschappij.

  • Wat is het gekste dat je al hebt gevonden tijdens het leegmaken van zo'n huis?

We vinden regelmatig geld in inboedels (vaak ook oude Belgische Franken), we brengen die mensen dan op de hoogte en houden het geld 14 dagen in bewaring. Vaak kiezen de eigenaars om dit te schenken aan Opnieuw & Co. Soms vinden we trouwens ook wapens terug, bijvoorbeeld jachtgeweren die een klant was vergeten binnenbrengen. Dat is wel even schrikken!

  • Wat vind je het leukste aan de job?

Je komt met veel verschillende mensen in contact, het is een hele fijne groep om mee samen te werken. Als verantwoordelijke is het ook fijn dat het administratieve gedeelte afgewisseld wordt met kijkbezoeken, soms steek ik zelf ook de handen uit de mouwen. Daarnaast ben ik blij dat ik mijn steentje kan bijdragen aan het inburgeren van hergebruik. Ik ben zelf ook hele grote fan van Opnieuw & Co.

  • Hoe kunnen mensen gebruik maken van deze service?

Je kan ons bellen, mailen of een offerte aanvragen via de website.

 

Contacteer onze inboedelserice