Medewerker Carla in de kijker!

Medewerker Carla in de kijker!

Nieuws

Achter de schermen van Opnieuw & Co werken er 489 mensen, om onze kringloopwinkels te doen draaien. Carla is assistent werkbegeleider, zij werkt in de productiehal, waar we al onze ingezamelde goederen sorteren en prijzen. Ontdek hier het verhaal van Carla.

Carla site 2023-1

Carla werkt als assistent werkbegeleider bij Opnieuw & Co. Ze woont intussen al 12 jaar in België en werkt 6 jaar in ons kringloopcentrum. Als assistent werkbegeleider ondersteunt ze onze medewerkers in het sorteercentrum.

Dag Carla, vertel ons eens hoe je begonnen bent bij Opnieuw & Co en wat je taken hier nu zijn?

C: Ik ben 5 jaar geleden onder het statuut artikel 60 (als leermedewerker via het OCMW) bij Opnieuw & Co terechtgekomen en heb daarna een vast contract gekregen als assistent werkbegeleider. Als assistent ben je op alle afdelingen inzetbaar, dit gaat van textiel tot huisraad, tot boeken & seizoensgoederen. Daarnaast ben je een brug tussen de werkbegeleiders en de medewerkers. Het leuke vind ik de afwisseling en de verantwoordelijkheid die ik krijg.

Carla

Assistent werkbegeleider
Ik ben enorm dankbaar voor de kansen die ik krijg bij Opnieuw & Co. Eerst ging ik er aan de slag als leermedewerker via het OCMW, ondertussen werk ik als vaste medewerker. Mijn leven ziet er volledig anders uit nu. Ik heb niet enkel werk gekregen, maar ook fijne collega’s en vrienden. Ik kan nu zeggen dat België mijn thuis is en dat ik me hier goed voel!

 

Carla

Wat is volgens jou de meerwaarde van Opnieuw & Co?

C: Ik ga zelf elke zaterdag shoppen met mijn dochter in de winkel van Mortsel. De prijzen én de kwaliteit van de goederen zijn echt een pluspunt van Opnieuw & Co. Alles wordt door de medewerkers in de productie zorgvuldig nagekeken en geprijsd. Er staan dus heel wat spulletjes van Opnieuw & Co in mijn huis, dat is fijn voor mens & portefeuille!

Lopen er soms dingen fout op de werkvloer?

C: Niet alle medewerkers kennen bijvoorbeeld het verschil tussen een kerstman en een kabouter. Zo kan het soms voorkomen dat er bij het kerstgerief heel wat kabouters liggen. We moeten hier meestal wel om lachen. Brocante & retro is bijvoorbeeld ook iets heel Europees. Het is niet altijd even makkelijk om de nuances of details hiervan uit te leggen. We blijven uiteraard positief, moeilijk gaat ook! Het belangrijkste is dat als je interesse toont en echt wil, je heel ver kan komen. Kijk maar naar ons!

Heb je tenslotte nog iets te zeggen aan onze klanten?

C: Ja! Lieve mensen, blijf zeker goederen brengen & kopen. Zo kunnen wij hier nog vele jaren blijven werken! Ik zou ook nog willen zeggen dat wij heel trots zijn op ons werk en op ons traject! Onze begeleiders hier op de werkvloer zijn super en helpen ons waar ze kunnen! Iedereen is zo lief. Zonder de brengers & de klanten zou ik hier niet staan.

 

 

 

Word jij ook een Opnieuw & Co'er?

Heb jij na het lezen van dit interview goesting gekregen om mee te groeien met ons fantastisch team? Check dan zeker onze openstaande vacatures!