Minister bezoekt Opnieuw & Co

Minister bezoekt Opnieuw & Co

Nieuws

Ontdek samen met Minster van Energie Tinne Van der Straeten de groene energie-initiatieven van ZuidrAnt in samenwerking met Opnieuw & Co. Leer meer over zonnepanelen, warmtenet, waterstofexperiment en meer!

IMG_8585

 

Werp mee een blik achter de schermen bij het testlabo voor de wijk van de toekomst!

We kregen hoog bezoek op onze site. Minister van Energie Tinne Van der Straeten kwam langs om de groene energie-initiatieven in samenwerking met ZuidtrAnt te bekijken.
 
Ze volgde samen met een delegatie aan professionals een interessante rondleiding met meer uitleg over:
 
☀️ons groot zonnedak op Nummer 409, de toekomstige circulaire hub. Het vernieuwde dak is een kleine energiecenterale waarin de burger investeerde, mét winst. Zo wordt alle opgewekte energie lokaal gebruikt.
♨️onze aansluiting op het restwarmtenet van Warmte Verzilverd. Dit warmtenet gebruikt de industriële restwarmte van de Agfa-Gevaertfabriek om omliggende nieuwbouw woonwijken, KMO-gebouwen én onze site te verwarmen.
💦het waterstofexperiment van SOLENCO POWER NV samen met de Université libre de Bruxelles dat onze zonne-energie opslaat en ons sorteercentrum van warmte voorziet.
🔋onze opslagcel voor onze opgewekte zonne-energie die bestaat uit een batterijpack (111kWh) van batterijen uit elektrische wagens, gecreëerd door Octave. Zo wordt de geproduceerde stroom opgeslagen en ingezet wanneer de zon niet schijnt.
🚗de elektrische deelwagens en deelfietsen van CoopStroom cvba so en bijbehorende laadpunten; een laadpleinconcept met hernieuwbare energieproductie en energieopslag met stationaire batterijen en batterijen van elektrische deelwagens.


Nadien konden de genodigden workshops volgen over het warmtenet, de batterijen en het waterstofexperiment.
 
Bedankt aan iedereen die aanwezig was en belangstelling toonde voor de energie-initiatieven die in samenwerking met ZuidtrAnt op onze site staan te pronken! Wil je graag meer weten over de fantastische burgerenergiecoöperatie van ZuidtrAnt? Neem dan zeker een kijkje op hun website

Wil jij ons ook bezoeken?