Veel gestelde vragen

Rechttoe rechtaan antwoorden op jouw vragen.

Veel gestelde vragen

algemeen

Waar vind ik het wedstrijdreglement?

Het algemeen wedstrijdreglement vind je hier.

Wat gebeurt er met de opbrengsten?

Opnieuw & Co is een VZW. Alle opbrengsten gaan terug naar de werking van het kringloopcentrum. 

Is Opnieuw & Co een overheidsinstelling?

Nee, Opnieuw & Co is een bedrijf dat voor een deel overheidssubsidies krijgt van verschillende organisaties en overheden, maar we beheren de werking volledig zelfstandig.

Ik heb een idee voor Opnieuw & Co. Waar kan ik dat kwijt?

Op ons formulier ‘Omdat het altijd beter kan’ dat je hier vindt of in een van onze vijf winkels. Stop het in de ideeënbus en het komt goed terecht.

winkelen

Wat zijn jullie openingsuren?

Wij zijn open van maandag tem zaterdag van 10 tot 18 uur.

Hoe kan ik betalen bij Opnieuw & Co?

Je kunt jouw nieuwe aankopen betalen in cash, met bancontact, maestro, MasterCard/Visa, ecocheques en geschenkencheques van de gemeente Mortsel en Duffel.

Geven jullie garantie op goederen?

Wij geven twaalf maanden garantie op geteste elektrische toestellen. Wij sloten ons bovendien aan bij Revisie, een gedeponeerd kwaliteitslabel dat jou de nodige garanties biedt bij de aankoop van elektrische toestellen.

Kan ik gekochte goederen laten leveren?

Dat kan. Daarvoor hebben we een leveringsservice. Aan de kassa in een van onze vijf winkels helpen ze jou graag verder.

inboedelservice

Hoeveel kost de inboedelservice?

Dat is afhankelijk van de hoeveelheid spullen die we mee moeten nemen, de mankracht, eventueel regelen van de ladderlift, … Na afspraak maken wij graag gratis een duidelijke en vrijblijvende offerte op.

Wanneer kan ik beroep doen op de inboedelservice?

Wanneer een volledige ontruiming van jouw woning nodig is, of voor het weghalen van grote stukken die je zelf niet uiteen krijgt. Een volledig team zorg hiervoor, van kelder tot zolder. We laten alles netjes opgeruimd achter. Contacteer ons voor een afspraak.

ophalen

Wanneer is de ophaaldienst gratis?

Wanneer je de goederen die niet in hun geheel door de voordeur kunnen gedemonteerd op het gelijkvloers plaatst. Blijkt dit een probleem? Contacteer ons.

Hoe snel kan de ophaaldienst de spullen bij me ophalen?

Binnen de twee weken. Onze ophaaldienstmedewerker plant dit samen met jou in.

Wat als mijn gemeente geen deel uitmaakt van het ophaalgebied van Opnieuw & Co?

Via de website van De Kringwinkel kan je contact opnemen met het de kringwinkel actief in je buurt.

In welke gemeenten werkt de ophaaldienst?

Onze chauffeurs rijden van maandag tot en met zaterdag rond van 9 tot 18 uur in tien gemeenten: Boechout, Duffel, Edegem, Hove, Kontich, Lier, Lint, Mortsel, Nijlen en Ranst.

Hoe maak ik een afspraak voor de ophaaldienst?

Je kunt een afspraak maken in een van onze vijf winkels, mailen of bellen naar 03 488 38 83. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 10 tot 18 uur.

geven

Welke spullen aanvaarden jullie?

Alle goederen die niet zwaar beschadigd zijn. Proper is onze tweede vereiste. Mogelijke tweedehands goederen: meubilair, huishoudelijke artikelen, elektro, speelgoed, boeken, werkmaterialen, verwarmingstoestellen, (kinder- en baby)kleding, fietsen, …

Hoe kan ik mijn spullen weggeven

Opties te over:

Het verhaal van

Shirin Behroozian

Als Artikel 60’er kwam ik via OCMW Boechout bij Opnieuw & Co terecht. De eerste week kreeg ik begeleiding rond de administratieve taken die ik voor mijn rekening mocht nemen. Het was de start van mijn eerste werkervaring in België.

Lees meer

Shirin Behroozian

Twee jaar kopen per kilo bij Kilomeet Mortsel

Twee jaar geleden opende Opnieuw & Co een “Kilomeet” op de Vredebaan in Mortsel. Hier koop je herbruikbare goederen aan lage prijzen per kilogram of per meter.

lees meer

Weer t-shirtweer

Het is weer t-shirtweer. Nog wat zomerse shirtjes nodig voor op vakantie? Van 23 juni tot 7 juli krijg je bij aankoop van 2 t-shirts het 3de t-shirt gratis! Koopje dus!

lees meer